Najnovije vijesti

Gradi se Paralela

25/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Gradi se Paralela
GRADAČAC

Nakon što je nedavno potpisan ugovor između Općine Gradačac i firme BalegeM o izvođenju radova na izgradnji i rekonstrukciji gradskih ulica i lokalnih cesta ukupne vrijednosti 1.508.232.10 KM, od kojih 20% obezbjeđuju građani, ovih dana možemo vidjeti radne mašine kako vrše radove na izgradnji takozvane Paralele.

Radi se o spoju magistralnih cesta M 14 (pored Stare Banje) i regionalnog puta R 462 (pored zgrade Euro profi). Vrijednost radova ove faze je oko 500.000 KM a ranije je urađena prva faza radova koja je iznosila oko 283.000 KM.

Završetkom ove saobraćajnice u Industrijskoj zoni I, stvorit će se povoljniji uslovi za uspješnije poslovanje privrednih subjekata, kako na ovoj trasi tako i rastetrećenje postojećih putnih komunikacija a posebno saobraćaja ispred srednjih škola. U ovoj zoni trenutno radi preko 2 500 radnika. Osim izgradnje saobraćajnice uredit će se parking prostori kao i druga infrastruktura koja će koristiti privrednicima, zaposlenicima i ostalim građanima, napisao je općinski načelnik Edis Dervišagić na Facebooku.

Radio Gradačac / Facebook (E. Dervišagić)

Comments are closed.

YouTube