Najnovije vijesti

Građani na Forumu općine Gradačac najviše podrške dali projektima iz oblasti zdravlja

09/02/2019 | objavio Radio Gradačac
Građani na Forumu općine Gradačac najviše podrške dali projektima iz oblasti zdravlja
GRADAČAC

Predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i zainteresovani građani učestvovali su na Forumu općine Gradačac, koji je održan u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”.

Program predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švicarske i Švedske, a  implementira UNDP u BiH. U ovom četverogodišnjem projektu radilo se na jačanju uloge mjesnih zajednica na području općine Gradačac.U projektu učestvuje 6 MZ-a: Mionica 1, Sibovac, Vida 1, Biberovo Polje, Bagdale Ahmetaši i Mediđa Donja. Rađeno je na edukaciji članova Vijeća MZ-a, osposobljavanju za kreiranje projekata koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice i poboljšanju kvaliteta života građana, rekao je Mirel Bijedić, facilitator današnjeg Foruma.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” provodi se od 2015. godine u 24 jedinice lokalne samouprave. Cilj je bio obuhvatiti oko 300.000 građana širom BiH, a ukupna vrijednost iznosi 14,5 miliona KM.

Učesnici Foruma danas su imali zadatak sačiniti listu prioriteta u oblastima: unaprjeđenje rizicima, zdravlje, mladi/sport/rekreacija, renoviranje obrazovnih ustanova, rasvjeta, putevi i uređenje voda. Najviše podrške imali su programi nabavke opreme i unaprjeđenje uslova rada u Domu zdravlja Gradačac.

Inače, projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” ulazi u završnicu, koja podrazumijeva realizaciju programa vrijednog 22.000 KM.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube