Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić čestitao Dan metalaca BiH

15/11/2019 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić čestitao Dan metalaca BiH
GRADAČAC

15. novembar obilježava se kao Dan metalaca BiH tako ovom prilikom u ime Gradske uprave Grada Gradačac i lično svim radnicima zaposlenim u metalnom sektoru, a naročito u metalnoj industriji upućujem iskrene čestitke.

Metalna industrija u Federaciji Bosne i Hercegovine opterećena je brojnim problemima, ali i pored toga posljednjih godina bilježi evidentan rast proizvodnje i izvoza, posebno kroz razvoj malih i srednjih preduzeća,  i kao takva ima status najznačajnije grane industrije.

Metaloprerađivački sektor na području grada Gradačac ima posebanu ulogu i značaj za razvoj naše lokalne zajednicu i u ovom sektoru djeluje 28 kompanija sa oko 1.200 zaposlenih.

Nadamo se i vjerujemo da će poboljšanje stanja u metalskom sektoru omogućiti povećanje ukupne društvene produktivnosti i pokretanje novog ekonomskog ciklusa, te time stvoriti uslove za povećanje investicija i privrednog rasta u kojem će metalska industrija dobiti šansu da povećanom proizvodnjom poboljša status zaposlenika i potakne nova zapošljavanja.

Radnicima zaposlenim u metalskom sektoru, još jedanput čestitam „ Dan metalaca „ i želim da u što skorijem vremenu dođe do unaprjeđenja zaštite prava i interesa svih zaposlenih u metalskom sektoru na području cijele nam Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik

Edis Dervišagić 

Radio Gradačac / Grad Gradačac 

Comments are closed.

YouTube