Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić čestitao Dan nezavisnosti BiH

01/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić čestitao Dan nezavisnosti BiH
GRADAČAC

Povodom 1. Marta-Dana nezavisnosti BiH svim građanima Grada Gradačac i Bosne i Hercegovine  upućujemo iskrene čestitke.

Ovaj datum obilježavamo kao jedan od najvažnijih dana naše historije uz podsjećanje na okolnosti i vrijeme 29. februara i 1. marta 1992. godine kada su građani  odlučili stvoriti i graditi našu Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu državu i predstavlja simbol volje  da živimo u zemlji koja je naše viševjekovno ognjište.

Nažalost, to vrijeme ostat će zapamćeno obilježeno strašnom agresijom i stradanjima građana Bosne i Hercegovine, tako ovom prilikom sa dubokim poštovanjem prisjećamo se naših heroja, šehida i branioca pripadnika Armije RBiH koji su svojom požrtvovanošću i patriotizmom stali u odbranu države njenih građana i naroda.

Izražavamo zahvalnost i sjećanje  na sve naše patriote i sugrađane koji su u temelje nezavisnosti naše države ugradili svoje živote, ostavljajući nama u amanet obavezu, da Bosnu i Hercegovinu poštujemo i čuvamo.

Danas,u vremenu punom izazova trebamo biti ustrajni u izgradnji stabilne, moderne, evropske Bosne i Hercegovine. Vrijeme koje je pred nama trebamo iskoristiti da, gradeći međusobno povjerenje, kreiramo ambijent zadovoljnih građana bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost ili političko uvjerenje.

Želim da ovaj dan i njegovo obilježavanje bude poticaj za sretniju i prosperitetniju budućnost građana Gradačca i naše domovine Bosne i Hercegovine.

                                                             Gradonačelnik

                                                                                    Edis Dervišagić

Radio Gradačac / Grad Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube