Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić čestitao Svjetski dan učitelja

05/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić čestitao Svjetski dan učitelja
GRADAČAC

Povodom 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja, cijenjenim odgajateljima i  prosvjetnim radnicima u ime Gradske uprave Gradačac i lično upućujem iskrene čestitke.

Uloga prosvjetnih radnika u životima svih ljudi, kao i u životima naše djece, učenika i mladih od izuzetnog je značaja, te Vam se iskreno zahvaljujemo na svemu što nam svakodnevno pružate.

Društvena zajednica je u cjelini odgovorna za sretno djetinjstvo naše djece, njihovo kvalitetno školovanje i perspektivnu budućnost, a sve to može biti uz priznanje ovog časnog zanimanja i zajedničkim radom, sa ciljem osiguranja bolje pozicije obrazovanja, i položaja prosvjetnih radnika  u našem društvu.

U tom smislu vjerujemo da zajedničkim radom i partnerstvom možemo djeci osigurati ne samo kvalitetno školovanje već i sigurne temelje za budućnost.

Uz zahvalnost za do sada postignuto u jednom od najodgovornijih poziva koji ste odabrali sa naročitim poštovanjem pozdravljam prosvjetne radnike koji su svoj radni vijek posvetili ovom plemenitom pozivu i otišli u zasluženu mirovinu. Oni su najponosniji na mnogobrojne generacije učenika koji su postali dobri, vrijedni i pošteni ljudi te ovom prilikom i njima upućujemo čestike.

Želimo Vam sretan Dan učitelja uz obilje lične sreće i dobrog zdravlja.

Gradonačelnik

Edis Dervišagić

Comments are closed.

YouTube