Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić organizovao prijem za direktore škola povodom Svjetskog dana učitelja

05/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić organizovao prijem za direktore škola povodom Svjetskog dana učitelja
GRADAČAC

U povodu 5.oktobra, Dana učitelja, gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić upriličio je u petak, 2. oktobra, prijem za prosvjetne radnike, direktore osnovnih i srednjih škola sa područja Gradačca. Gradonačelnik je između ostalog naglasio da je ovaj sastanak odlična prilika da se usaglasi i način komunikacije s obzirom na trenutnu situaciju, ali i da se dogovori još bolja saradnja u svim poljima vezanim za školstvo u narednom periodu.

Na sastanku je Štab civilne zaštite izvršio podjelu 26 beskontaktnih toplomjera za osnovne i srednje škole sa područja Grada Gradačac kao i Crvenom križu.

Pristuni su razgovarali o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mjerama koje su uvedene u obrazovni sistem, te su naglasili da je za sada sve pod kontrolom i da nema većih poteškoća.

U posljednjih nekoliko godina u Gradačcu se svečano obilježavao i Dan prvačića općine Gradačac, gdje su se obično organizovali svečani prijemi, zabavni programi za najmlađe,  gdje bi se učenici svih osnovnih škola okupili, te uživali u druženju uz prigodne aktivnosti.

Gradonačelnik Edis Dervišagić predložio je direktorima da se ipak na skroman način treba obilježiti taj značajni datum tako što je odlučio da upriliči prigodne poklone za mališane osnovnih škola sa područja Gradačca. Paketi će se dodijeliti ustanovama tako što će svaki direktor određene osnovne škole na našem području prilagoditi podjelu istih u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

Ove godine upisano je 397 učenika u prve razrede osnovnih škola sa područja našeg grada, 212 dječaka i 185 djevojčica. Direktori su se složili da će poklone dodijeliti po grupama učenicima 22. oktobra na Dan Grada Gradačca.

Gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić tim povodom čestita Dan prosvjetnih radnika svima koji rade u obrazovnim institucijama kao i uspješan početak školovanja upisanim prvačićima.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube