Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić upriličio prijem za pobjedničku ekipu na Sportskim igrama mladih

09/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić upriličio prijem za pobjedničku ekipu na Sportskim igrama mladih
GRADAČAC

U  sali za sjednice Gradske uprave gradonačelnik Edis Dervišagić održao je prijem pobjedničke ekipe Sportskih igara mladih, predpionira NK Zvijezda Gradačac zajedno sa trenerom Esmirom Lipovcem, te članom UO NK Zvijezda Gradačac Senadom Džombićem.

Predpioniri Zvijezde prvaci su države u malom nogometu na nedavno održanom finalnom turniru Sportskih igara mladih u Sarajevu.

Dječaci iz ekipe pojedinačno su se predstavili gradonačelniku, pričali su o svom uspjehu, načinu treniranja, zajedničkom druženju, ali i o tome kako usklađuju ostale obaveze sa svakodnevnim treninzima.

Gradonačelnik Dervišagić istakao je da je ovo jedan od načina davanja značaja uspjehu koji je postignut, te da sve sporstke ekipe imaju veliku podršku Grada Gradačca u realizaciji svojih aktivnosti i učešću na takmičenjima.


Podsjećamo, predpioniri NK „Zvijezda“ Gradačac postali su prvaci države u malom fudbalu na Sportskim igrama mladih. Dječaci rođeni 2009. godine su u POli kupu pobjedili svoje protivnike i zasluženo osvojili prvo mjesto, uz postignutih 14 i samo 2 primljena gola.

Zlatne medalje su osvojili: Tarik Taletović, Mirza Ćosić, Nidal Duraković, Tarik Peštalić, Vedad Numanović, Hasan Zaketović, Nihad Džombić i Alden Mulaomerović te trener Esmir Lipovac. Ekipu je vodio član uprave NK “Zvijezda” Senad Džombić.


Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube