Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić upriličio prijem za Rukometni klub Gradačac

17/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić upriličio prijem za Rukometni klub Gradačac
GRADAČAC

Rukometni klub Gradačac šampion je Prve lige Federacije BiH grupa Sjever. Gradačački rukometaši su  napravili sjajan uspjeh  ostvarivši  21 pobjedu i jedan poraz u prvenstvu i ostvarili plasman u Premijer rukometnu ligu Bosne i Hercegovine. Tim povodom danas je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić organizovao prijem za rukometaše, stručni štab i upravu kluba. Kako je istaknuto, tim iz Gradačca kao i do sada može računati na podršku gradske uprave ali i vjernih navijača i ljubitelja sporta.

Seniorska selekcija RK Gradačac u subotu je i zvanično postala šampion Prve lige Federacije BiH grupa Sjever, a sezonu su završili u Travniku gdje su ubjedljivo slavili rezultatom 52:32. Njih su  na gradskom trgu u Gradačcu bakljadom dočekali navijači Zvijezde Red dragonsi i brojni sugrađani.

RK Gradačac je u takmičarsku sezonu ušao sa mladom ekipom i kao jedan od favorita za viši plasman. Strpljivim radom i pobjedama iz utakmice u utakmicu stigli su do zacrtanog cilja.

Edin Zrnić, predsjednik Rukometnog kluba Gradačac je dao osvrt na proteklu sezonu kao uspješnu i istakao dobru saradnju s Gradskom upravom Gradačac bez čije finansijske podrške ne bi bilo moguće ostvariti ovakav značajan uspjeh. U narednom periodu očekuje da će se ova saradnja nastaviti i da je primarni cilj Rukometnog kluba u narednoj sezoni opstanak u društvu najboljih rukometaša u Bosni i Hercegovini.

Kapiten Fatmir Sarajlić, najstariji igrač sa višegodišnjim iskustvom u najvišem rangu takmičenja, ističe da je povratak u Premijer ligu veliki izazov i motivacija za što bolji rezultat, te da je siguran, ukoliko ga zdravlje posluži, da će i sa napunjenih 40 godina naredne sezone predvoditi svoje mlađe saigrače na rukometnim terenima širom Bosne i Hercegovine.

Povratak u društvo najboljih i osvajanje šampionskog pehara Prve lige Federacije BiH grupa Sjever bio je povod za prijem članova RK Gradačac koji je organizovao gradonačelnik Edis Dervišagić. Gradonačelnik je ovom prilikom uputio čestitke svim igračima, stučnom štabu i upravi Rukometnog kluba Gradačac povodom ulaska u premijer ligu BiH ističući da je ovo jedan veliki uspjeh za Gradačac naročito u jednoj teškoj godini, kako finansijski tako i u svakom drugom pogledu. Gradačac je poznat kao grad rukometa, gdje imamo niz rukmetaša koji nastupaju ili su nastupali za naše najbolje rukometne selekcije, i ovaj uspjeh će biti dodatni podstrek za mlađe generacije iz Rukometnog kluba Gradačac da nastave tim putem.

Kako je istaknuto, RK Gradačac će veoma brzo krenuti sa aktivnostima kako bi se što bolje pripremili za novu takmičarsku sezonu.

Podsjećamo, RK Gradačac je u 22 odigrana kola upisao 21 pobjedu i samo jedan poraz i to od Čelika rezultatom 33:28. Iza sebe su na tabeli ostavili Čelik i Čelik Junior iz Zenice, Jajce, Žepče, Bosnu iz Tešnja, Rudar iz Banovića, Kakanj, Donji Vakuf, Travnik, Sanu 7 iz Sanskog mosta i Krajinu iz Cazina.

Osim rukometaša Gradačca, u drugoj grupi Jug Prve lige Federacije BiH status premijerligaša u narednoj sezoni izborila je i sarajevska Bosna.

_____________________________________________________________________________

TV PRILOG RADIO GRADAČAC

U TV prilogu govore:

Dado Doborac, trener RK Gradačac,

Edin Zrnić, predsjednik RK Gradačac,

Fatmir Sarajlić, kapiten RK Gradačac,

Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca.

_____________________________________________________________________________

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube