Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić uputio čestitku povodom Dana Armije Republike BiH

15/04/2023 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik Dervišagić uputio čestitku povodom Dana Armije Republike BiH
GRADAČAC

DAN ARMIJE REPUBLIKE  BiH

15. april 1992.g. -15. april 2023.g.

 

15. april  obilježavamo kao godišnjicu od formiranja Armije RBiH, tim povodom svim porodicama šehida, poginulih i nestalih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima veteranima, dobitnicima najviših vojnih priznanja, pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, i građanima koji su dali svoj doprinos u očuvanju naše domovine Bosne i Hercegovine u ime gradske uprave Grada Gradačac i lično izražavam poštovanje.

Ovaj značajni datum tradicija je sjećanja na utemeljenje Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, Armije koja se kao odgovor na agresiju izrodila iz naroda, nastala iz potrebe za slobodom i mirom. To je Dan spomena i ponosa na sve njezine poginule pripadnike koji su svoj život dali i ugradili u temelje slobode naše zemlje Bosne i Hercegovine.

Armija Bosne i Hercegovine je odbranila život i čast ovog naroda i spriječila zločinački plan po kojem je naša domovina trebala nestati, a mi da izgubimo život, identitet, dostojanstvo…

Pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine ni u najtežim danima agresije na našu zemlju i kad su bili izloženi nezamislivim zločinima i nepravdi nisu gubili čast i dostojanstvo, nisu odgovarali na isti način nego su hrabrošću, srcem i patriotizmom branili i uspjeli odbraniti zemlju i njen teritorijalni suverenitet i integritet.  

Zbog svega toga, naš je zadatak i naša odgovornost da istrajemo na putu istine, da još snažnije iskažemo svoje opredjeljenje da želimo u miru nastaviti graditi Bosnu i Hercegovinu zemlju ravnopravnih građana, a budućim generacijama ostaviti u amanet uspomene na put stvaranja jedinstvene, suverene i slobodne Bosne i Hercegovine sa željom da obilježavanje ovog značajnog datuma u budućnosti uvijek dočekujemo u miru, slobodi i prosperitetu.

                                                                                                             Gradonačelnik

                     Edis Dervišagić

Comments are closed.

YouTube