Najnovije vijesti

Gradonačelnik upriličio tradicionalni prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola

14/06/2019 | objavio Radio Gradačac
Gradonačelnik upriličio tradicionalni prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola
GRADAČAC

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić danas je upriličio tradicionalni prijem za učenike generacije sedam osnovnih i dvije srednje škole sa područja grada Gradačca.

Ovi mladi i već sada uspješni ljudi proveli su ugodne trenutke u razgovoru sa gradonačelnikom Dervišagićem i Nerminom Hadžimuhamedović, šeficom Odsjeka za društvene djelatnosti i BIZ, te predstavili svoja najveća ostvarenja u dosadašnjem školovanju, kao i planove za nastavak svog puta u nove obrazovne izazove. Kako se moglo čuti, od sedam učenika generacije osnovnih škola, njih šest će nastaviti školovanje u Gradačcu. Pet je upisalo gradačačku Gimnaziju “Mustafa Novalić”, a jedan Mješovitu srednju školu “Hasan Kikić”. Jedna učenica školovanje nastavlja u Tuzli u međunarodnoj školi. Ammar Grabić iz Gimnazije odlazi na Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, a Alma Begović iz Mješovite srednje škole izabrala je medicinski fakultet.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je, čestitajući učenicima generacije na njihovom velikom uspjehu, izrazio želju da i u nastavku školovanja budu još bolji i uspješniji, i istakao da oni svojim postignutim rezultatima garantuju bolju budućnost lokalne zajednice, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Dervišagić je učenike generacije informisao da Grad Gradačac, u skladu sa odlukom Gradskog vijeća, obezbjeđuje stipendije za njihovu prvu narednu godinu školovanja i da će javni poziv biti raspisan u oktobru ove godine.

Druženje je završeno zajedničkim fotografisanjem, uručivanjem poklona u vidu knjiga i određenog novčanog iznosa koji će, kako se moglo čuti, poslužiti da se učenici generacije “počaste” tokom raspusta.

Učenici generacije su:

Ismar Hamzić ( OŠ “Safvet beg Bašagić” Gradačac),

Ajla Smajlović (OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gradačac),

Rania Kukuruzović (OŠ “Hasan Kikić” Vida 1 – Gradačac),

Amra Rabić (OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kamberi),

Muhamed Sinanović (OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja),

Maid Haskić (OŠ “Edhem Mulabdić” Mediđa Donja),

Ema Smajlović (OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje),

Ammar Grabić (Ginmazija “Mustafa Novalić” Gradačac)

Alma Begović (MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube