Najnovije vijesti

Hafiza Halima Baturić sutra u emisji “Gost u studiju”

09/02/2021 | objavio Radio Gradačac
Hafiza Halima Baturić sutra u emisji “Gost u studiju”
NAJAVLJUJEMO
U emisji “Gost u studiju” u srijedu 10. februara od 10:30 sati razgovaramo sa hafizom Halimom Baturić. Govorimo o hifzu, njenom školovanju i planovima za budućnost.

Halima Baturić je 29. juna 2020. godine pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini stekla titulu hafiza Kur'ana. Hafiska dova proučena je 26. januara 2021. godine u džamiji Behram-begove medrese u Tuzli. Ovoj svečanosti je prisustvovao reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Halima, kći Hajrudin-ef. i Aide rođena je 28.09.2001. godine u Tuzli. Živi u Jelovče Selu, Gradačac, gdje njen otac Hajrudin-ef. obavlja imamsku dužnost. Porodica Baturić rodom je iz Zelinje Donje, Gradačac.

Završila je Osnovnu školu JU “Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja u Gradačcu kao učenica generacije. Učenica je Behram-begove medrese, a hifz je počela učiti u prvom razredu Medrese pred muhaffizom Edinom Dedićem, profesorom kiraeta u ovoj školi.

Kao učenica osnovne škole osvojila je 1. mjesto na mektebskom takmičenju iz kiraeta na nivou Muftijstva tuzlanskog 2014. godine.

Srijeda 10. febrauara u 10:30 sati na FM 98,3 MHz ili putem interneta na www.radiogradacac.ba ili web platformi MojaTV BH Telecoma.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube