Najnovije vijesti

Hatma dove u džematu Sibovac – Omeragići

14/09/2017 | objavio Radio Gradačac
Hatma dove u džematu Sibovac – Omeragići
Vjerske zajednice

U nedjelju, 10. septembra, u džematu Sibovac – Omeragići, Medžlisa Islamske zajednice Gradačac, upriličena je svečanost hatma dova za šest polaznika mektebske nastave.

Nakon klanjanja podne-namaza ašere je proučila učenica Naida Omeragić. Prisutne imame, džematlije i musafire poselamio je mjesni imam Elvedin ef. Kavazović i čestitao roditeljima i učenicima koji su poklonili hatmu. Svršenici hatmi u ovom džematu su: Amila Beširović, Selma Beširović, Merima Ibreljić, Naida Omeragić, Nejra Omeragić i Jusuf Omeragić, koji su proučili odlomke iz Kur'ana Časnog, a učenice mekteba su proučile ilahije.

Nakon izvedenog programa prisutne je poselamio i vazu-nasihat održao hfz. Husein ef. Jukan, predsjednik IO Medžlisa IZ Gradačac, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih i sličnih manifestacija.

Glavni imam Medžlisa IZ Gradačac Nusret ef. Kujraković i predsjednik džematskog odbora Sibovac – Omeragići Fahrudin Beširović uručili su diplome i prigodne hedije učenicima mekteba.

Program je završen učenjem kratkih sura iz Kur'ana i dovom koju je proučio imam Safet ef. Brkić.

„Molimo Allaha da nagradi svršenike hatmi, njihove porodice i roditelje najljepšom nagradom. Amin!“ rekao je imam džemata Sibovac – Omeragići Elvedin ef. Kavazović izražavajući zadovoljstvo uspjehom polaznika mekteba.

Radio Gradačac / Elvedin ef. Kavazović

Comments are closed.

YouTube