Najnovije vijesti

HES Gradačac: Stavljena van snage rješenja o izolaciji građana izdata na graničnim prelazima

24/05/2020 | objavio Radio Gradačac
HES Gradačac: Stavljena van snage rješenja o izolaciji građana izdata na graničnim prelazima
GRADAČAC

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Gradačac obavještava građane da je 23.04.2020. godine u 14,00 Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, prema uputama Federalne uprave za inspekcijske poslove, izdala obavijest da se sva rješenja o kućnoj izolaciji izdata od Federalnih sanitarnih inspektora na graničnim prelazima građanima BiH koji su ušli u zemlju prije stavljanja van snage Naredbe o kućnoj izolaciji od Federalnog štaba Civilne zaštit, stavljaju van snage. Odluka će naknadno biti objavljena.

U slučaju pojave simtoma (povišene tjelesne temperature, kašlja, otežanog disanja) osobe kojima se stavlja van snage Rješenje o kućnoj izolaciji izdato od Federalnih sanitarnih inspektora u predviđenom periodu izolacije, trebaju se telefonskim putem javiti nadležnom epidemiologu Doma zdravlja Gradačac.

Za osobe koje su pod zdravstvenim nadzorom – kućnoj izolaciji, a vezane su za klaster Odžak kao i za COVID-19 pozitivan slučaj sa područja Grada Gradačac, izolacija ostaje na snazi prema već izdatim rješenjima od strane nadležnog sanitarnog inspektora Grada Gradačac.

Rukovodilac Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradačac dr.Fatima Ibranović-Hadžimehić poziva građane da se pridržavaju već preporučenih mjera socijalne distance, nošenja zaštitnih maski, rukavica, češćeg pranja ruku i dezinfekcije, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih građana Grada Gradačac, zajednice i šire.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube