Najnovije vijesti

Hoće li se u novogodišnjoj noći ugasiti vatrogasna jedinica DVD Gradačac?

21/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Hoće li se u novogodišnjoj noći ugasiti vatrogasna jedinica DVD Gradačac?
GRADAČAC

Gradačački vatrogasci razočarani su što vatrogasna jedinica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradačac nije uvrštena u prijedlog Budžeta općine Gradačac za 2018. godinu, o kojem bi se trebalo raspravljati na 10. radnoj sjednici Općinskog vijeća koja je zakazana za srijedu 27.12.2017. godine.

Tim povodom Upravni odbor DVD Gradačac je na današnjoj sjednici odlučio da sa 31.12.2017. godine u 24,00 sati prestane sa radom vatrogasna jedinica i dežurstva u istoj.

– Nakon 122 godine službe u korist građana Gradačca, teška srca i sa velikom dozom zabrinutosti za živote građana i materijalna dobra, apsolutno prisiljeni od strane općinske administracije na ovaj korak, molimo građane za razumijevanje i očekujemo punu podršku. U slučaju potrebe za intervencijom vatrogasaca molimo građane da se direktno obrate službama općine Gradačac, navode iz DVD Gradačac.

Više detalja možete pročitati u Obavijesti za javnost DVD Gradačac:

Kako Radio Gradačac nezvanično saznaje, u utorak bi se trebao održati sastanak predstavnika općinskih vlasti i vatrogasaca na kojem bi se razgovaralo o novonastaloj situaciji i odluci Upravnog odbora DVD Gradačac.

Radio Gradačac / DVD Gradačac

Comments are closed.

YouTube