Najnovije vijesti

I dalje se “rampamo” rampama

25/01/2017 | objavio Radio Gradačac
I dalje se “rampamo” rampama
GRADAČAC

Umjesto da se, u ovom prelijepom zimskom ambijentu u Gradačcu, sankamo sankama, mi se i dalje “rampamo” rampama.

 

Da se niko ne bi  našao uvrijeđen i pomislio da se svrstavamo na nečiju stranu, jer sve je to ipak naše gradačačko, kao i Radio Gradačac i njegov portal, naslov i podnaslov su ovakvi samo iz razloga namah privlačenja pažnje čitalaca portala, a ozbiljna priča je sljedeća.

Jutros je na ulazu u parking pored OŠ “Ivan Goran Kovačić” osvanula još jedna rampa, ovaj put sa druge strane ulaza, a ona prvobitna je ostala na istom mjestu u kraćoj verziji. Nova rampa je mehanička, a ona prva, podsjećamo, automatska sa daljinskim upravljanjem. Automatska je skraćena radi lakšeg korištenja. Mehanička je spuštena i zakatančena, a automatska podignuta.

Prema riječima direktora škole Eseda Karića, menadžemt škole, u skladu sa odlukom Školskog odbora, nastavlja sa poduzimanjem mjera na zaštiti školske imovine i obezbijeđenju nesmetanog pristupa školi učenicima koji koriste kombi prevoz, kao i roditeljima koji dovoze djecu u školu. Automatska rampa će biti podignuta do početka drugog polugodišta školske godine (ponedjeljak, 30.01.2017. godine), a onda će se na parking propuštati kombi prevoz, radnici škole i roditelji koji budu dovozili djecu. Na drugoj strani, direktor JP “Parkizi” Sead Beširević najavljuje podizanje tužbe zbog ometanja posjeda.

Na kraju će ipak sve završiti, onako pravo gradačački, na sudu.

Mi sad odosmo na gradačačko sankanje na Tablu (tu na Gradini), a ko voli “rampanje” bujrum na parking.

 

Comments are closed.

YouTube