Najnovije vijesti

I danas kvar na povratnom cjevovodu u Industrijskoj zoni

15/05/2019 | objavio Radio Gradačac
I danas kvar na povratnom cjevovodu u Industrijskoj zoni
GRADAČAC

U posljednjih nekoliko dana redovno bilježimo kvarove na povratnom cjevovodu profila 300 mm u Industrijskoj zoni kojim se sa rezervoara Škorići, osim industrije, snabdijevaju i potrošači u naseljenim mjestima Požarike, Vida II, Ledenice Donje, Okanovići i užem dijelu grada.

Obzirom da se radi o teško pristupačnom terenu koji otežava popravke, prekidi u snabdijevanju vodom obično traju tokom većeg dijela dana.

Takav slučaj je i danas, kada je pucanje cjevovoda primijećeno oko 11 sati, a voda je puštena oko 15 sati.

Danas smo u potrazi za informacijom više o uzrocima pucanja cijevi, bili na licu mjesta i zabilježili stanje na terenu. Uzrok je aktivirano klizište koje je potmognuto iskopavanjem terena zbog pripreme građevinskog zemljišta za izgradnju industrijskog objekta u neposrednoj blizini cjevovoda. Stalnim pomijeranjem zemljišta usljed pojačanih kišnih padavina posljednjih dana dolazi do pucanja na spojevima cijevi u rasponu dužine oko 150 m.

Prema onome što smo zatekli na licu mjesta, sve su prilike da će se ovaj problem morati rješavati djelimičnim izmiještanjem cjevovoda u ovom dijelu Industrijske zone, ukoliko iz JP Komunalac ne pronađu neko prikladnije rješenje.

U trenutku pisanja ovog teksta (oko 15 sati) dobili smo informaciju da je kvar otklonjen, a kako su bazeni već puni očekuje se da bi veoma brzo svi potrošači mogli dobiti vodu u svojim česmama.

Detaljnije o razlozima kvarova i mjerama koje će poduzeti JP Komunalac u narednom periodu, saznajte u programu Radio Gradačca od 16 sati kada razgovaramo sa direktorom ovog preduzeća Damirom Okanovićem.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube