Najnovije vijesti

I Gradačac će sutra biti dio projekta “BeActive Dan Bosne i Hercegovine”

22/09/2021 | objavio Radio Gradačac
I Gradačac će sutra biti dio projekta “BeActive Dan Bosne i Hercegovine”
FBiH/BiH

Širom Bosne i Hercegovine za sutra (23. septembra) je najavljeno niz aktivosti u okviru projekta “BeActive Dan Bosne i Hercegovine” koje podrazumijevaju organizaciju javnih događaja i promociju fizičke aktivnosti građana.

I Gradačac će biti dio ovog projekta kroz održavanje javnog treninga za građane na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 17:30 sati, u organizaciji profesorice tjelesnog odgoja i sporta i fitnes trenerice Saime Bristrić Huseinbašić uz podršku članica grupe “Fitness Ladies”.

Naša sugrađanka Saima Bristrić Huseinbašić je, najavljujući ovaj događaj za Radio Gradačac, pozvala sve zainteresovane da se priključe i istakla da će trening biti prilagođen svim uzrastima i starosnim kategorijama, a za odabrane vježbe neće biti potrebni bilo kakvi rekviziti. Cilj je promocija fizičke aktivnosti kao jednog od glavnih preduslova za očuvanje zdravlja i jačanje imuniteta svakog pojedinca.

Očekujemo vas u što većem broju, zato povedite svoju porodicu, prijatelje, komšije i poznanike, da svi zajedno treniramo i obilježimo ovaj događaj, poručila je Bristrić Huseinbašić.

Podsjećamo, BeActive Dan Bosne i Hercegovine je jedan dan u kojem su svi stanovnici BiH pozvani da se priključe i budu na neki način fizički aktivni taj dan.

Izaberite jednu od više ponuđenih aktivnosti u Vašem gradu, jer će u mnogo gradova biti organizovani treninzi u gymovima, na otvorenom, na planinama, a i za one koji ne mogu možda tako da se priključe, bit će i online treninzi, te ćete moći biti aktivni i iz vlastitih domova. Jedan dan, jedna aktivnost, jedan cilj, aktivna BiH, poručili su organizatori događaja za cijelu BiH.

Radio Gradačac / Be Active Dan BiH

Comments are closed.

YouTube