Najnovije vijesti

Ibrahim Haseljić još jednu sezonu u Velenju

20/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Ibrahim Haseljić još jednu sezonu u Velenju
Rukomet

Rukometni klub Gorenje Velenje produžio je ugovor s bosanskohercegovačkim rukometašem Ibrahimom Haseljićem, koji je s timom potpisao ugovor do kraja sezone 2021/2022. godine.

Jako sam sretan što ću i sljedeću sezonu igrati za ekipu Gorenje Velenje. Atmosfera u ekipi svake je godine bolja i nadam se da ćemo završiti ovu sezonu s najboljim mogućim rezultatom. Vjerujem da ćemo sjajnu atmosferu prenijeti u sljedeću sezonu i zajedno postići nove ciljeve, rekao je Ibrahim Haseljić na potpisivanju novog ugovora, a prenosi zvanična web stranica kluba.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Velenje došao 2016. godine iz Gradačca gdje je počeo rukometnu karijeru. Iste godine prvi put je pozvan na pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine rukometaša do 20 godina. Već naredne 2017. godine je prvi put pozvan u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji desnog krila.
Po dolasku u Gorenje Velenje u početku je branio boje omladinske ekipe i pokazao veliku marljivost na treninzima. Za to je nagrađen u drugom dijelu sezone (2016/17.), kada je već igrao u seniorskom timu. Od sezone 2017/18. Haseljić je stalni član seniorske selekcije i izuzetno važan dio mladog i perspektivnog tima koji ove sezone postiže izvrsne rezultate, navode iz RK “Gorenje Velenje”.
Radio Gradačac / RK Gorenje Velenje

Comments are closed.

YouTube