Najnovije vijesti

Imenovani predsjednici i članovi biračkih odbora za izbore 6. oktobra

30/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Imenovani predsjednici i članovi biračkih odbora za izbore 6. oktobra
GRADAČAC

Komisija za provođenje izbora na sjednici održanoj u subotu (28.9.2019. godine) donijela je Rješenje o imenovanju predsjednika i članova biračkih odbora i njihovih zamjenika u izbornoj jedinici 025A za izbore za vijeća mjesnih zajednica 06.10.2019.godine. 

Rješenje se donosi na osnovu prijave na Javni poziv Komisije za provođenje izbora u mjesnim zajednicama. Protiv ovog Rješenja nezadovoljna strana može uložiti prigovor Komisiji za provođenje izbora u mjesnim zajednicama u roku od 24 od prijema Rješenja, direktno u prostorijama GIK-a Gradačac ili na fax broj:035/369-759.

Nakon provedenih kandidacionih zborova izbori će se održati u 22 mjesne zajednice na području Gradačca. U preostalih 14 mjesnih zajednica, gdje nisu održani kandidacioni zborovi, bit će imenovana povjereništva Vijeća mjesne zajednice.

Iz Komisije za provođenje izbora za organe mjesne zajednice podsjećaju udruženja građana, političke subjekte, međunarodne organizacije, vladine i nevladine organizacije koje su zainteresovane za posmatranje provođenja Izbora za organe mjesnih zajednica da će se prijave akreditiranje posmatrača vršiti do 01.10.2019. godine.

 

Spisak biračkih odbora možete pogledati OVDJE

 

Radio Gradačac / Komisija za provođenje izbora za organe MZ-a

Comments are closed.

YouTube