Najnovije vijesti

Infrastrukturni projekti koji će se realizovati u mjesnim zajednicama

19/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Infrastrukturni projekti koji će se realizovati u mjesnim zajednicama
GRADAČAC

U sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” potpisan je sporazum o implementaciji 5 infrastrukturalnih projekata na području Gradačca. Ovaj projekat implementiraju Razvojni program Ujedinjenih naroda ( UNDP BiH ) i Grad Gradačac a finansiran od strane Vlade Švicarske, Švedske i budžeta Grada Gradačac.

Opći cilj druge faze projekta jeste unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

Nakon održanih “Foruma građana” na kojima su građanke i građani identificirali probleme u svojim mjesnim zajednicama, tokom diskusija su se usaglasili o njihovoj važnosti i potencijalnim rješenjima što je rezultiralo određenim konkretnim prijedlozima projekata.

Infrastrukturalni projekti koji će se realizovati na području mjesnih zajednica u Gradačcu su: 

“Radovi na dječijem igralištu, postavljanje video nadzora i ograde oko parcele područne osnovne škole u MZ Kerep”,

“Radovi na sanaciji krova društvenog doma u MZ Mionica III”,

“Građevinski radovi na teniskim terenima u MZ Varoš”,

“Nabavka tehničke i sportske opreme, namještaja i didaktičkog materijala za multifunkcionalnu salu u društvenom domu u MZ Vida II i 

“Građevinski radovi na drenaži i termoizolaciji u osnovnoj školi i nabavka opreme i namještaja za osnovnu školu u MZ Zelinja Srednja.

Ukupna vrijednost svih projekata koji će se realizovati je 170.976,51 KM od čega 127.126,13 KM je finansirano od strane Grada Gradačac.

Ovaj projekat na području grada Gradačac se implementira od 2016. i trenutno se realizuje II faza u kojoj učestvuje pet mjesnih zajednica s područja grada Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube