Najnovije vijesti

Intenzivirani radovi na izgradnji i rekonstrukciji lokalnih saobraćajnica

26/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Intenzivirani radovi na izgradnji i rekonstrukciji lokalnih saobraćajnica
GRADAČAC

Ovih dana intenzivirani su radovi na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice u MZ Sirnice Donje (naselje Gušte). Radi se o dionici dužine 550 m vrijednosti 101.846 KM u povratničkom mjestu gdje su nastanjena i raseljena lica. Izgradnjom ovog puta stvaraju se još povoljniji uslovi za življenje i privređivanje građana Srnica Donjih.

Ova dionica je planirana trogodišnjim programom izgradnje i rekonstrukcije puteva na području općine Gradačac za 2018. godinu. Napominjemo,pored ovog puta u narednom periodu počinje realizacija preko 20 putnih pravaca u većini mjesnih zajednica općine Gradačac za šta je u Budžetu za 2018. godinu izdvojeno 1.508.232 KM.

Pored izgradnje ovog puta i rekonstrukcije ostalih putnih pravaca u mjesnim zajednicama, aktuelni su radovi u industrijskim zonama izgradnjom Paralele (spoj od Stare banje do izlaza na magistralni put kod tržnog centra Euro profi) kao i u novoj Industrijskoj zoni. Takođe, prema planu JP Magistralne ceste FBiH, dionica magistralnog puta koja povezuje industrijske zone od entiteske granice do benzinske pumpe Hifa u Gradačcu u dužini oko 5 km u potpunosti će biti rekonstruisana i osavremenjena.

Osim izgradnje i rekonstrukcije, Općina Gradačac će obezbijediti materijal za popravku i održavanje puteva koji će koristiti krajnji korisnici tj. mjesne zajednice za pojedine nekategorisane puteve. Za ove namjene izdvojit će se 21.000 KM.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube