Najnovije vijesti

Intenzivirati saradnju privrednika i Gradske uprave u cilju očuvanja privredne aktivnosti usljed pandemije koronavirusa

19/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Intenzivirati saradnju privrednika i Gradske uprave u cilju očuvanja privredne aktivnosti usljed pandemije koronavirusa
GRADAČAC

Gradonačelnik Edis Dervišagić sa pomoćnicima i privrednicima grada Gradačca održao je  jučer 15. sjednicu Privrednog savjeta kojoj su pojedini članovi Savjeta prisustvovali putem video linka.

Na sjednici je, između ostalog, najviše pažnje posvećeno novonastaloj situaciji – pandemiji  koronavirusa (COVID-19) njegovom uticaju na rad i funkcionisanje, i moguće ekonomske posljedice na privredu Gradačca.

Gradonačelnik je upoznao Privredni savjet sa odlukama Kriznog štaba i planovima za naredni period. Istakao je da se u narednom periodu mora intenzivirati saradnja između privrednika i Gradske uprave, te je stavio na raspolaganje  sve ljudske resurse –uposlene u Gradskoj upravi, a sve u cilju prevencije, suzbijanja  i smanjenja mogućnosti  širenja virusa i očuvanja privredne aktivnosti na području našeg grada.

Usvojena je Inicijativa da se putem nadležne službe od viših nivoa vlasti traži formiranje “fonda za pomoć” privrednim subjektima u cilju efikasnijeg prevazilaženja posljedica uticaja koronairusa na privredu.

Na sjednici su date i preporuke privrednicima, ali i građanima našeg grada da se ozbiljno i odgovorno pridržavaju  preporuka zdravstvenih ustanova i naredbi kriznih štabova.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube