Najnovije vijesti

Isplata naknada članovima i zamjenicima članova biračkih odbora počinje u ponedjeljak

16/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Isplata naknada članovima i zamjenicima članova biračkih odbora počinje u ponedjeljak
IZBORI 2018.

Centralna izborna komisija BiH je danas okončala posao doznake novčanih sredstava budžetima općina/gradova namjenjenih za naknade članovima i zamjenicima članova biračkih odbora imenovanim za rad u biračkim odborima na Općim izborima 2018. godine. Općinske/gradske izborne komisije sredstva uplaćuju na račune članova i zamjenika članova biračkih odbora. I većina je te naknade već primila.  

Evidencije rada biračkih odbora općinske/gradske izborne komisije bile su obavezne unijeti u dio aplikacje „Integrisani izborni informacioni sistem, modul o vođenju evidencije o izbornim tijelima“ nakon čega se stiču uslovi za doznku finansijskih sredstava općinskim/gradskim budžetima za isplatu naknada biračkim odborima.

Općinama/gradovima doznačena su sredstva u iznosu od oko 4,2 miliona KM za oko 52.000 imenovanih članova i zamjenika članova biračkih odbora, saopćeno je danas iz Centralne izborne komisije BiH.

Kako je za Radio Gradačac potvrdio Hajrudin Hasanbašić, predsjednik Općinske izborne komisije Gradačac, na račun je doznačeno 40.282 KM i isplata naknade članovima i zamjenicima članova biračkih odbora imenovanim za rad u biračkim odborima na Općim izborima 2018. godine počinje u ponedjeljak 19.novembra.

Radio Gradačac / CIK BiH

Comments are closed.

YouTube