Najnovije vijesti

Istovremeno i intenzivno izvođenje radova na više trasa izgradnje sistema južnog vodovoda

25/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Istovremeno i intenzivno izvođenje radova na više trasa izgradnje sistema južnog vodovoda
GRADAČAC

U okviru projekta “Vodosnabdijevanja Gradačca” intenzivirani su radovi na izgradnji sistema južnog vodovoda u Gradačcu. Radovi se odnose na proširenje vodovodnog sistema (područje Zelinje) i izgradnju vodovodnih objekata i distributivne mreže na području južnog dijela grada Gradačca.

Trenutno se izvode radovi na trasi od benzinske pumpe “Mat-trade” (raskrsnica kod Vučkovaca) prema Kerepu. Radovi se odnose na izgradnju cjevovoda pod pritiskom, potisno-distributivnog cjevovoda i distributivne mreže.

Napominjemo da su u toku i radovi na izgradnji cjevovoda na dionici od Kerepa prema području Zelinja (Zelinja Donja, Jelovče selo, Zelinja Srednja) kao i na dionici od Vučkovaca prema Srnicama Gornjim.

Važno je istaći da će ovim projektom mogućnost priključenja na potpuno novi sistem vodosnabdivanja dobiti većina naselja u južnom dijelu grada Gradačca, a to se odnosi na Vučkovce, Srnice Donje, Srnice Gornje, Biberovo Polje, dio Toka, Kerep, Jelovče Selo, Zelinju Donju, Zelinju Srednju i Mediđe.

Završetak radova se očekuje krajem 2020. godine. Ukupna dužina novog potisno-distributivnog cjevovoda i distributivne mreže iznosit će oko 53 km vrijednosti 2.984.514 EUR-a. Sve ove činjenice dodatno govore o obimu i značajnu ovog projekta za grad Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube