Najnovije vijesti

Iz Gradačca 62 učesnika organizovano odlaze na “Marš mira”

06/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Iz Gradačca 62 učesnika organizovano odlaze na “Marš mira”
Boračka udruženja

I ove godine za „Marš mira Nezuk-Potočari“ prijavljena je organizovana grupa od 62 učesnika iz Gradačca. Ispred Saveza boračkih organizacija grada Gradačac organizacione i tehničke aktivnosti vodi Jedinstvena organizacia boraca „Unija veterana“ Gradačac.

Kako je za Radio Gradačac izjavio Munever Beširović, predsjednik JOB „Unija veterana“ Gradačac, broj učesnika u odnosu na prethodne godine je manji, zbog obaveza koje građani imaju povodom obilježavanja kurban-bajrama, ali se tradicija i kontinuitet učešća na Maršu mira nastavlja.

Ponovo ćemo u miru i tišini krenuti iz Gradačca ka Potočarima gdje ćemo prisustvovati obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici počinjenog jula 1995. godine. Na ovaj način želimo odati počast nevino ubijenim žrtvama, klanjati dženazu i prisustvovati ukopu 50 žrtava genocida, rekao je Beširović.

Posljednje upute učesnici će dobiti večeras u 19 sati, kada će se vodstvo grupe prezentovati plan puta te dati potrebne savjete za pakovanje opreme i pripreme za odlazak. Učesnici „Marša mira 2022“ iz Gradačca u Nezuk kreću u petak 8. jula.

Radio Gradačac / Foto: Ilustracija

Comments are closed.

YouTube