Najnovije vijesti

Izvršena dezinfekcija prostora zelene pijace

19/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Izvršena dezinfekcija prostora zelene pijace
GRADAČAC

Radnici JP “Komunalac” Gradačac danas su izvršili čišćenje i dezinfekciju površina i stolova za prodaju u okviru zelene pijace u Gradačcu.

Ove aktivnosti su poduzete u cilju obezbjeđenja adekvatnih higijensko-epidemioloških uslova za sutrašnju organizaciju rada zelene pijace.

Kako je u jutarnjem programu za Radio Gradačac izjavio direktor JP “Komunalac” Damir Okanović, sutra će biti omogućen rad zelene pijace u Gradačcu, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera. 

Mole se građani koji dođu na pijacu da se pridržavaju uputstava koja se odnose na što manje fizičkog kontakta i držanje međusobnog odstojanja od najmanje 1,5 m, te da se na pijaci ne zadržavaju više nego što je potrebno za planiranu kupovinu.

Apeluje se na starije osobe i hronične bolesnike da, ukoliko su u mogućnosti, izbjegavaju posjetu pijaci, a za obavljanje neophodne kupovine poljoprivredno-prehrambenih proizvoda zamole osobe mlađe životne dobi i boljeg zdravstvenog stanja, rodbinu, komšije ili prijatelje.

Podsjećamo, da je naredbom Kriznog štaba Tuzlanskog kantona zabranjen rad stočnih pijaca, autopijaca, pijaca sa prodajom polovne i nove odjeće i obuće. Na pijacama se može prodavati voće i povrće, poljoprivredno-prehrambeni proizvodi do 18 sati, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Radio Gradačac / Foto JP “Komunalac” Gradačac

Comments are closed.

YouTube