Najnovije vijesti

Izvršene inspekcijske kontrole skladišta i punionica meda u Gradačcu i Tuzli

13/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Izvršene inspekcijske kontrole skladišta i punionica meda u Gradačcu i Tuzli
FBiH/BiH

Nakon provedenog monitoringa kvaliteta meda koji je organizovala Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine krajem 2017. godine, Federalni veterinarski inspektorat pristupio je kontroli skladišta i punionica meda za čije proizvode je monitoringom utvrđeno da ne ispunjavaju propisani kvalitet.

U tom smislu, kako navode iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, izvršene su inspekcijske kontrole u dva privredna društva s područja Tuzlanskog kantona.

U skladištu kontrolisanog privrednog društva iz Gradačca, koje je skladištilo med iz uvoza, je zatečeno 931,83 kg meda i proizvoda na bazi meda, dok je u skladištu društva iz Tuzle, koje je punilo domaći med, zatečeno 1200 kg meda. U oba slučaja, utvrđeno je da su kontrolisana lica, u skladu s vlastitim procedurama, samokontrolom obustavila daljnju prodaju i poduzela aktivnosti u vezi povlačenja s tržišta proizvoda koji ne odgovaraju propisanom kvalitetu, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

O daljnjim aktivnostima (povučenim količinima, utvrđenom kvalitetu i daljnjim mjerama), javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Radio Gradačac / Federalna uprava za inspekcijske poslove

Comments are closed.

YouTube