Najnovije vijesti

Izvršeni pretresi na šest lokacija na području općina Gradačac i Gračanica

07/07/2017 | objavio Radio Gradačac
Izvršeni pretresi na šest lokacija na području općina Gradačac i Gračanica
Bezbjednost

Službenici Policijske stanice Gradačac su operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućim počiniocima više krivičnih djela (teška krađa i krađa), počinjenih na području općine Gradačac i susjednih općina.

Radi se o licima inicijala D.M., B.I., V.E. i S.M., svi iz Gradačca, potvrđeno je u MUP-u TK. Pronađen je dio predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem provale u porodičnu kuću u Gradačcu (LCD TV, usisivač, frižider i dr.).

Daljnjim operativnim radom i postupajući po naredbama općinskih sudova Gradačac i Gračanica, službenici policije PS Gradačac i PS Gračanica izvršili su 05. i 06. jula pretrese na šest lokacija na području ove dvije općine. Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti za koje će se u daljim provjerama utvrđivati porijeklo (tehnički predmeti, alati, skuter, aluminijske felge sa pneumaticima i dr.).

O pretresima je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju rad na provjerama porijekla pronađenih predmeta i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Radio Gradačac/Foto: MUP TK

Comments are closed.

YouTube