Najnovije vijesti

Jasmin Kukuruzović novi predsjednik RK Gradačac

07/09/2017 | objavio Radio Gradačac
Jasmin Kukuruzović novi predsjednik RK Gradačac
Rukomet

 

Jasmin Kukuruzović, bivši igrač i višegodišnji sportski radnik, izabran je za novog predsjednika Rukometnog kluba Gradačac. Dopredsjednik će biti dosadašnji prvi čovjek gradačačkog prvoligaša Edin Osmanović, koji je nedavno podnio ostavku zajedno sa ostalim članovima Predsjedništva kluba i organima Skupštine.

Na Izvještajno izbornoj skupštini održanoj u srijedu, 06.09.2017. godine, izabrano je novo Predsjedništvo od sedam članova u kojem su osim Kukuruzovića i Osmanovića, Mirza Taletović, Edin  Zrnić, Nadih Džinović, Mahir Klopić i Edin Udvinčić.

Za predsjednika Skupštine je izabran Ruzmir Hamidović a u Nadzorni odbor su birani predsjednik Ibrahim Sušić te članovi Emir Kadić i Emir Arapović. Poslove sekretara će obavljati Mudir Karabegović.

Dado Doborac će i u narednoj takmičarskoj sezoni sjediti na klupi šafa stručnog štaba i sa podmlađenom ekipom pokušati napraviti što bolji rezultat.

Izborom novog rukovodstva i radnih tijela RK Gradačac izbjegnut je najavljivani najcrnji scenario, a to je gašenje kluba koji je osnovan 1954. godine i koji se jedno vrijeme uspješno takmičio u Premijer ligi BiH te imao zapažen nastup na međunarodnoj sceni.

Žao mi je što sjenici nije prisustvovao niko od predstavnika lokalne vlasti i privrednika, ali mi je drago da su bili mladi ljudi i djeca koji će pomoći da ovaj klub ostane i opstane na stazama stare slave, rekao je sada već bivši predsjednik RK Gradačac Edin Osmanović podnoseći Izvještaj o radu za proteklu sezonu.

 

Kako se moglo čuti, i sa dosadašnja dva treniga sedmično vidjelo se da u Gradačcu zna igrati rukomet. Od ove sezone povećan je broj treninga na pet.


Nova uprava ima zadatak stabilizovati rad kluba koji je u trenažni proces ušao sa 350 KM na računu i dugom Gradačačkom sajmu od 66.000 KM.


Očekuje se da nova uprava sa dosadašnjih 20.000 maraka na godišnjem nivou obezbjedi duploviše sredstava, kako bi se mogla kupiti oprema i ispoštovati finasijski troškovi priprema i takmičenja.

Prihodi moraju biti veći kako bi ušli u ozbiljniju priču. Sa tom pričom dolaze i sponzori, poručio je Osmanović.

Novi predsjednik, Jasmin Kukuruzović je već poduzeo prve korake i zakazao sjednicu predsjedništva za ponedjeljak 11. septembar u 18,00 sati. Ovaj termin bi trebao biti stalan za održavanje sastanaka rukovodstva gradačačkog rukometnog prvoligaša.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube