Najnovije vijesti

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima općine Gradačac

01/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Javna rasprava o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima općine Gradačac
GRADAČAC

Na nedavno održanoj 6. redovnoj sjednici Gradskog vijeća grada Gradačac, vijećnici su u formi Nacrta razmatrali prijedlog izmjena Odluke o bezbjednosti saobraćaja koji podrazumijeva vremensko ograničenje za dostavna vozila u centru grada i zabranu saobraćaja za sve vrste motornih vozila, mopeda i električnih balansirajućih skutera na jedan, dva ili tri točka u pješačkim zonama i trotoarima.

Prijedlog je u vidu inicijative iznesen na prošloj sjednici Gradskog vijeća, a jedan od povoda bio je i slučaj povrede malodobne osobe nekontrolisanom upotrebom električnog romobila.

Vijeće je zadužilo nadležnu Gradsku službu da sprovede skraćenu proceduru javne rasprave kako bi prijedlog bio razmatran na narednoj sjednici. Gradska služba za urbanizam, investicije i komunalne poslove poziva sve zainteresovane građane da upute svoje prijedloge za rješavanje ove problematike, kako bi doprinijeli donošenju kvalitetnije i provodive odluke.

Poziva se  građanstvo da uzme aktivno učešće po pitanju Nacrta navedene Odluke, na način da svoje prijedloge, sugestije i primjedbe dostavi  u pisanoj formi na adresu Grada Gradačac – Gradska služba za urbanizam, investicije i komunalne poslove (Odsjek za komunalne poslove) ili iznesu neposredno na javnoj raspravi koja će se održati 09.07.2021.god. u Skenderiji (sala za sjednice) sa početkom u 16:15 sati, navode iz Gradske službe za urbanizam, investicije i komunalne poslove.

Javni uvid u Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima općine Gradačac može se obaviti na web stranici grada Gradačac www.gradacac.ba

 

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube