Najnovije vijesti

Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima

02/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima
Tuzlanski kanton

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona objavilo je Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima. Predmet javnog poziva je dodjela namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2021. godinu, fizičkim licima, za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka.

Pod mjerama smanjenja zagađenosti zraka podrazumijeva se zamjena postojećih kotlova ili kamina za centralno grijanje na fosilno gorivo (ugalj) kotlovima ili kaminima na pelet, u postojećim individualnim stambenim i individualnim stambenoposlovnim objektima na području Tuzlanskog kantona.

Ukupan iznos sredstava predviđen za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona u 2021. godini, po ovom javnom pozivu je 500.000,00 KM. Dodjela sredstava za sufinasiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka vrši se u iznosu do 50% od vrijednosti zamjene postojećeg kotla ili kamina za centralno grijanje na fosilno gorivo (ugalj) kotlom ili kaminom na pelet, a maksimalno 2.000,00 KM. U toku budžetske 2021. godine podnosilac prijave može ostvariti pravo na sufinansiranje samo jedan puta.

Javni poziv ostaje otvoren do 30.06.2021. godine.

Više informacija kao i potrebne obrasce vezane za Javni poziv možete vidjeti i preuzeti OVDJE.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube