Najnovije vijesti

Javni poziv za sufinansiranje projekata u cilju podizanja kvaliteta turističke ponude TK

25/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Javni poziv za sufinansiranje projekata u cilju podizanja kvaliteta turističke ponude TK
Tuzlanski kanton

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinansiranje projekata odnosno dodjelu bespovratnih sredstava u skladu sa programom podizanja kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona za 2021. godinu.

Javni poziv se odnosi na infrastrukturne projekte od značaja za razvoj turizma odnosno projekte javne i druge turističke infrastrukture kao što su rekreacijski sadržaji, izletišta, tematske staze, parkovi, kampovi, igrališta i drugo. Uređenje, izgradnja i obnova turističke infrastrukture u javnom i privatnom sektoru na području Tuzlanskog kantona, aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva za dolazak na turistička područja Tuzlanskog kantona.

Ukupan iznos sredstava predviđen Javnim pozivom iznosi  200.000,00 KM. 

Sredstva su namijenjena javnim institucijama na području Tuzlanskog kantona i javnim preduzećima koji se bave turizmom, i drugim komplementarnim djelatnostima koje imaju za svrhu promociju i razvoj turizma i turističkih sadržaja. Privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona koji se bave turizmom i ugostiteljstvom (privredna/privatna preduzeća, ugostiteljski objekti, obrti …), te udruženjima i asocijacijama koji se bave turizmom i ekologijom.

Vremenski rok u kome se trebaju implementirati odobreni projekti obuhvata period od momenta potpisivanja ugovora do 31.12.2021 godine.

Zahtjevi na osnovu objavljenog Javnog poziva primaju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva na web stranici Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Više informacija o javnom pozivu možete pronaći na službenoj web stranici Turističke zajednice TK

Radio Gradačac / Turistička zajednica TK

 

Comments are closed.

YouTube