Najnovije vijesti

Javni poziv za sufinansiranje troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima OS R BIH

30/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Javni poziv za sufinansiranje troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima OS R BIH
Tuzlanski kanton

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, objavilo je Javni poziv u cilju prikupljanja prijava u svrhu sufinansiranja troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2020. godinu na području Tuzlanskog kantona.

Ukupno planirana sredstva za predmet Javnog poziva iznose do 122.000,00 KM i direktno zavise od raspoloživih sredstava u budžetu Kantona, a koristit će se na sljedeći način: 90.000,00 KM – za sufinansiranje u izgradnji turbeta herojima odbrambeno oslobodilačkog rata sa područja Tuzlanskog kantona, a prema usvojenom idejnom rješenju kao i spomen obilježja poginulim pripadnicima OS R BIH na području Kantona, gdje se kao podnosioci zahtjeva javljaju gradovi, općine i mjesne zajednice i 32.000,00 KM – za sufinansiranje u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima OS R BIH na području Kantona, gdje se kao podnosioci zahtjeva javljaju boračka udruženja sa područja Kantona.

Sredstva se ne mogu odobriti za sanaciju ili održavanje već izgrađenih spomen obilježja iz predmeta Javnog poziva.

Maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti na ime sufinansiranja u izgradnji spomen obilježja za projekte iznosi do 10.000,00 KM bez obzira na vrijednost Projekta. Izuzetno, za Projekte koji su po ocjeni Komisije za realizaciju Projekta od posebnog značaja može se odobriti i veći iznos, uz prethodnu saglasnost Vlade Kantona.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, odnosno počev od 30.09.2020. godine do 15.10.2020. godine (četvrtak).

Javni poziv u cilju prikupljanja prijava u svrhu sufinansiranja troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2020. godinu na području Tuzlanskog kantona

Prijavni obrazac

Radio Gradačac / Ministarstvo za boračka pitanja TK

Comments are closed.

YouTube