Najnovije vijesti

Još jedna uspješna godina za KBS „Zmaj“ Gradačac

13/02/2017 | objavio Radio Gradačac
Još jedna uspješna godina za KBS „Zmaj“ Gradačac
Borilački sportovi

Članovi Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac su u toku 2016 godine učestvovali na 24  takmičenja, 5 kantonalnih, 3 državna, 2 balkanska i 14 međunarodnih takmičenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji. Na kantonalnim prvenstvima su osvojili 63 zlatne, 39 srebrenih i 47 bronzanih medalja. Uspješni su bili i na međunarodnim prvenstvima sa osvojenih 67 zlatnih, 23 srebrenih i 47 bronzanih medalja, te državnim prvenstvima gdje su se okitili sa 6 zlatnih, 3 srebrene i 6 bronzanih medalja. Na Balkanskom prvenstvima su osvojili po jednu zlatnu i srebrenu medalju. Na međunarodniim takmičenjima su uglavnom bili plasirani među četiri najbolje ekipe, a nekoliko puta su zauzeli visoko drugo mjesto. U ukupnom plasmanu nekoliko kantonalnih prvenstava bili su proglašavani najuspješnijim klubom. U zadnjem kolu kantonalne karate lige TK, održanom u decembru, u konkurenciji 29 klubova KBS „Zmaj“ je zvanično proglašen viceprvakom kantonalne karate lige za 2016 godinu.

U svojim redovima Klub je u 2016. godini imao 5 reprezentativaca BiH, 3 u karateu i 2 u Kung Fu-u. Karate reprezentativac Tarik Kadić je na  državnom prvenstvu osvojio zlatnu medalju ekipno, te srebrenu i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Amel Mujić i Benjamin Halilović su osvojio po zlatnu medalju ekipno i bronzanu u pojedinačnoj konkurenciji. Nastupajući za Kung Fu reprezentaciju BiH  u seniorskoj konkurenciji Dženeta Bahić je osvojila srebrenu, a Asmir Jahić zlatnu medalju na balkanskom prvenstvu održanom u Turskoj. Kao reprezentativac BiH u Kung Fu Jahić je nastupio i na takmičenju za titulu Evropskog prvenstva po K1 pravilima u Crnoj Gori.

Klub je u 2016. godini postao bogatiji za dva crna pojasa. Rasim Bahić je položio za crni pojas i stekao zvanje majstora karatea 1. dan, a Dženeta Bahić je postala majstor karatea 2. dan.

KBS „Zmaj“ je krajem godine bio domaćin kantonalnog prvenstva za sve starosne kategorije i zadnjeg kola kantonalne karate lige za 2016. godinu. 

U toku 2016. godine Klub je bio registrovan u tri saveza, Kantonalnom karate savezu TK-a, Kung Fu savezu Federacije BiH i Karate savez Bosne i Hercegovine.

Predstavljamo najuspješnije takmičare u 2016. godini

Tarik Kadić – 108 bodova

21 takmičenje, 44 medalje (26 zlatnih, 11 srebrenih i 11 bronzanih), reprezentativac BiH u katama ekipno i pojedinačno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amel Mujić – 83 boda

17 takmičenja, 34 medalje (22 zlatne, 5 srebrenih i 7 bronzanih) reprezentativac BiH u katama ekipno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benjamin Halilović – 63 boda

16 takmičenja, 26 medalja (16 zlatnih, 5 srebrenih i 5 bronzanih) reprezentativac BiH u katama ekipno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajla Vehabović- 43 boda

12 takmičenja, 19 medalja (10 zlatnih, 4 srebrene i 5 bronzanih)

 

Anela Hanić – 36 bodova

13 takmičenja, 17 medalja (8 zlatnih, 3 srebrene i 6 bronzanih)

 

Nusreta Bećirović – 28 bodova

11 takmičenja, 13 medalja (7 zlatnih, 1 srebrena i 5 bronzanih)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amel Omerčić – 28 bodova

11 takmičenja, 15 medalja (5 zlatnih, 3 srebrene i 7 bronzanih)

 

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac

Foto KBS “Zmaj” Gradačac

Comments are closed.

YouTube