Najnovije vijesti

JP “Komunalac” d.d.: Obavještenje o radu pijace

07/05/2020 | objavio Radio Gradačac
JP “Komunalac” d.d.: Obavještenje o radu pijace
GRADAČAC

U sklopu obavijesti o radu pijace, federalni štab civilne zaštite je dana 29.04.2020. godine donio Naredbu broj 12-40-6-148-154/20, kojom je naređena obustava rada svih djelatnosti u shopping-tržnim centrima na području Federacije BiH (izuzimajući trgovine prehrambenih i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije), odnosno kojom se dozvoljava rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti i malih obrta u smislu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima izvan shopping-tržnih centara.

Iz JP “Komunalac” d.d. Gradačac poručuju da to podrazumjeva odobrenje rada svim trgovinama, uslužnim djelatnostima i malim obrtima koji se nalaze izvan shoppiing – tržnih centara, pa i rad pijaca iz Naredbe broj: 12-40-6-148-27/20 od 19.03.2020. godine, obzirom da ovoj naredbi nije produžen rok primjene.

Znači pijaca radi uz pridržavanje mjera i preporuka kriznih štabova FBiH, TK, grada Gradačca, saopćeno je iz JP “Komunalac” d.d. Gradačac.

Kako je za Radio Gradačac potvrdio Damir Okanović, direktor Komunalca, u skladu sa važećim mjerama i dosadašnjom praksom koja je prethodila održavanju zelene pijace, na cijelom prostoru na kojem se održava pijaca u Gradačcu prethodno će biti izvršena dezinfekcija, a od prodavača i kupaca se očekuje da se pridržavaju svih važećih mjera zaštite i nošenja zaštitnih maski i rukavica.

Podsjećamo da je JP Komunalac oslobodilo zakupce plaćanja zakupnine za pijačni prostor na gradskoj pijaci u Gradačcu i privremeno obustavilo obračun zateznih kamata. Zakupci su oslobođeni plaćanja zakupnine od 1. aprila do ukidanja zabrane rada ili do donošenja neke druge Odluke. Obračun zateznih kamata obustavljen je do 01.juna.

Radio Gradačac / JP Komunalac d.d. Gradačac

Comments are closed.

YouTube