Najnovije vijesti

Jučer 6, a danas 5 novozaraženih koronavirusom sa područja Gradačca

23/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Jučer 6, a danas 5 novozaraženih koronavirusom sa područja Gradačca
GRADAČAC

Prema izvještajima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, u posljednja dva dana sa području Gradačca potvrđeno je 11 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus na osnovu rezultata testiranja, od čega je jučer 6, a danas 5 novih slučajeva.

Na području TK u posljednja 24 sata obrađeno je 277 uzoraka na koronavirus, od čega je pozitivnih 21.

Deset novozaraženih osoba je sa područja Tuzle, iz Gradačca pet, slijedi Kalesija sa dvije, te Čelić, Gračanica, Lukavac i Živinice sa po jednom novozaraženom osobom.

Trenutno je u Tuzlanskom kantonu aktivno pozitivnih 247, a oporavilo 2880 osoba. Hospitalizirane je 48 osoba, od čega je njih 6 na mehaničkoj ventilaciji. U kućnoj izolaciji se nalazi 199 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus. Pod zdravstvenim nadzorom je 297 osoba.

Ukupno su preminule 152 osobe koje su bile pozitivne na COVID-19, od čega je sa područja Gradačca 7 osoba.


U Izvještaju Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradačac navodi se da je sa današnjim danom 26 aktivnih potvrđenih pozitivnih slučajeva na COVID-19, a za 11 testiranih rezultati se očekuju u narednom periodu o čemu će javnost biti obavještena.

Pod zdravstvenim nadzorom je 67 osoba. Preventivno u kućnoj izolaciji je 19 osoba do rezultata testiranja. Period kućne izolacije od 14 dana završen je za 486 osobe i one se tretiraju kao zdrave.


Radio Gradačac / Krizni štab MZ TK / HES Doma zdravlja Gradačac

Comments are closed.

YouTube