Najnovije vijesti

Juniori Zvijezde pobjednici nogometnog kupa TK

08/09/2016 | objavio Radio Gradačac
Juniori Zvijezde pobjednici nogometnog kupa TK
Nogomet

Juniori NK „Zvijezda“ Gradačac pobjednici su nogometnog kupa Tuzlanskog kantona čime potvrđuju da su s razlogom lideri Omladinske lige NS BiH – Sjever (grupa A).

Izabranici trenera Amira Klopića su u srijedu (07.09.2016. godine) u Tinji bili bolji od vršnjaka tuzlanske Slobode i slavili sa minimalnim, ali vrijednim rezultatom od 1:0. Zvijezda je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo bila bolja i pogotkom Himze Heveševića uspjela odbraniti prošlosezonsku titulu. Kako ističe trener Klopić, uspjeh je tim veći jer je u finalu nastupilo šest kadeta.

– Momci su odigrali srčano, borbeno i onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Ova ekipa u odnosu na prošlogodišnju bila je slabija jer je šest juniora igralo kup utakmicu sa seniorskim timom Zvijezde. Mi smo tim popunili kadetima i zato je ovogodišnji uspjeh za nas još i veći. Sloboda je imala penal pred kraj utakmice ali je naš golman Amar Bajić odlično reagovao i odbranili smo naslov pobjednika kupa TK, ističe trener Klopić.

Pehar osvajača  nogometnog juniorskog kupa TK  su osvojili: Bajić, Vuković, Antonić, Đonlić, Petrović, Kikić, Mehić, Jović, Mujkić, E. Djedović, Heveševć, Zukić, Hećimović, Bahić, Ibranović, A. Djedović, Hanić i Husić. Trener Amir Klopić i trener golmana Hazim Nukić.

Radio Gradačac upućuje čestitke juniorima Zvijezde i stručnom štabu.

Radio Gradačac/ Foto: Facebook/NK Zvijezda Gradacac

Comments are closed.

YouTube