Najnovije vijesti

Kad bageri i rovokopači krenu od Domažića prema Gradačcu

26/01/2017 | objavio Radio Gradačac
Kad bageri i rovokopači krenu od Domažića prema Gradačcu
GRADAČAC

Sve je izvjesniji početak radova na projektu izgradnje sistema vodosnabdijevanja južnog dijela općine Gradačac – “Domažić”, a narod narodski pita “Kad` će bageri zakopat?” Odgovor daje općinski načelnik Edis Dervišagić.

 

Održan sastanak u općini Gradačac

U općini Gradačac danas je održan zajednički sastanak učesnika u finansiranju i realizaciji projekta Izgradnje sistema vodosnadbijevanja južnog dijela općine Gradačac – „Domažić“  i rekonstrukcije i izgradnje kanalizacione mreže te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Sastanku su prisustvovali predstavnici EBRD-a, ambasada i razvojnih agencija Kraljevine Švedske i Češke Republike, Javnog preduzeća „Komunalac“ i općinski načelnik Edis Dervišagić sa saradnicima.

Cilj sastanka u općini Gradačac bio je prezentacija do sada realizovanih i definisanje budućnih aktivnosti na realizaciji projekta Izgradnje sistema vodosnadbijevanja južnog dijela općine Gradačac. Zadovoljstvo postignutim rezultatima i jasnim definisanjem narednih koraka na projektu izrazili su svi učesnici sastanka.

U audio prilozima poslušajte izjave

IAN BROWN – DIREKTOR EBRD-a ZA BIH

 

MARIE BERGSTROM – DIREKTORICA SIDA-e ZA BIH

 

MICHAL KAPLAN – DIREKTOR ČESKE RAZVOJNE AGENCIJE

 

Općina Gradačac treba, u određenim rokovima, realizovati niz aktivnosti kako bi se do kraja godine krenulo u izvođenje radova na projektu. Općinski načelnik Edis Dervišagić ne krije optimizam.

 

Potpisan ugovor o grantu od 30.000 eura

Današnji sastanak iskorišten je i za potpisivanje ugovora između Češke razvojne agencije i Općine Gradačac o dodjeli dodatnih grant sredstava u iznosu od 30.000 eura namijenjenih za prečistač otpadnih voda .

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube