Najnovije vijesti

Kadetska reperezentacija BiH završila pripreme u Gradačcu

18/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Kadetska reperezentacija BiH završila pripreme u Gradačcu
Rukomet

Rukometna reprezentacija BiH U-19 danas je završila trodnevne pripreme u Gradačcu. I ovaj pripremni ciklus je iskorišten za brušenje forme pred odlazak na Evropsko prvenstvo B-divizije u junu mjesecu u Sjevernoj Makedoniji. Selektor Toni Čulina i trener Ermin Bajrić su iskoristili priliku da od 16-18. februara ponovo vide na djelu kadetske reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Reprezentativci su u Gradačcu imali tri treninga i odigrali prijateljsku utakmicu protiv RK „Gradačac“ koja je završena neriješeno 33:33 (18:16). U sastavu reprezentacije najefikasniji su bili Luka Perić sa deset te Nemanja Peštić i Ivano Pavlović sa po pet postignutih pogodaka. Srđan Gavrić i Edin Zrnić su za Gradačac postigli po šest pogodaka.

U Gradačcu smo imali odličan ambijent za rad treniranje i ova utakmica nam je poslužila da vidimo i neka nova lica, da probamo uigrati neke stvari i ideje koje smo započeli u Zavidovićima pa probali u Sjevernoj Makedoniji, tako da ih spremam za  turnir u Bugojnu. Nadam se da će na Evropskom prvenstvu to biti iskristalizirano i da ćemo opravdati povjerenje, rekao je selektor Toni Čolina.

Haris Galijašević, koordinator omladinskih reprezentacija Rukometnog saveza BiH, zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu i svemu što su uradili kako bi pripreme reprezentacije BiH U-19 bile što kvalitetnije.

Drago mi je da je u Gradačcu bilo okupljanje kadetske reprezentacije i zahvaljujem se gradonačelniku Edisu Dervišagiću, predsjedniku kluba Edinu Zrniću, treneru Dadi Doborcu i koordinatoru Denisu Begoviću. Ovo će nam dati podstrek za dalji rad. Nadam se da će i drugi gradovi slijediti ovaj primjer. U martu ćemo imati još jedno okupljanje, u aprilu je EHF nedjelju gdje učestvujemo na turniru u Bugojnu. Imamo potencijala i momaka koji zavređuju pažnju od kojih očekujemo da će narednih godina biti i u A reprezentaciji. Nadam se da će ovim mladim ljudima klubovi dati još više pažnje i prilike da igraju. To će nama koristiti da u reperezentaciji imamo momke koji su spremni za sve zahtjeve koje pred njih postave selektor Čolina i trener Bajrić, poručio je Galijašević.

Gradačac se još jednom pokazao kao dobar domaćin na što su posebno ponosni u RK „Gradačac“.

Na ovoj prijateljskoj utakmici gledalište u sportskoj dvorani je bilo puno i publika je svojim dolaskom iskazala podršku kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. To je znak i da su prepoznali naš rad i trud kako bi osigurali što bolje i kvalitetnije uslove za rad reprezentacije. Gradačac je poznat po gostoprimstvu i nadam se da ćemo i dalje praviti ovakve lijepe sportske priče. Veliko nam je zadovoljstvo što je na okupljanju reprezentacije bio i naš prvotimac Malik Okanović, rekao je Ein Zrnić predsjednik RK „Gradačac“

Gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić je organizovao prijem za predstavnike rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine U-19. Reprezentativci su posjetili kompleks Starog grada i bijelu kulu Husein-kapetana Gradaščevića.

 

Radio Gradačac / Foto: Mirel Bijedić

Comments are closed.

YouTube