Najnovije vijesti

Kampanja “NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“

06/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Kampanja “NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“
GRADAČAC
Prema smijernicama Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Tuzlanskog kantona, Crveni križ Grada Gradačac pokreće kampanju „NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“. Cilj je prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova te im bar na kratko izmamiti osmijeh i ublažiti patnju.
Higijenski set bi trebao sadržavati:
– sapun,
– šampon,
-gel za tuširanje,
-vlažne maramice,
-uloške,
-četkicu i pastu za zube,
-dezedorans u stiku,
-labelo,
-noktaricu,
-štapiće za uši.
Riječ je o setu osnovnih higijenskih artikala za svaku ženu čija je vrijednost od 20,00 do 25,00 KM.
Neophodno je da stvari u setu budu nove i zapakovane u kutiju. Na svakoj kutiji mora biti zalijepljena ceduljica sa sadržajem kutije zbog carinjenja robe.
Svoje donacije prema navedenim smijernicama možete predati u Crveni križ Grada Gradačac svakim radnim danom i subotom u terminu od 08:00 do 12:00 sati. Također, ukoliko neko želi može napisati i pismo ili ceduljicu, koju će ubaciti zajedno sa proizvodima, a koja će doći do neke od žena iz ove dvije zemlje.
Kako bi naša pomoć dosegla što veći broj ljudi u projekat planiramo uključiti bh. influenserice, ali i druge javne ličnosti iz naše zemlje kako bi dodatno animirili građane na kupovinu „poklona podrške“.
Iskoristit ću priliku da vas zamolim da, kao što je to bilo i do sada, učestvujete u ovoj kampanji na način da podijelite kampanju na svojim društvenim mrežama, govorite o njoj prijateljima. S obzirom da je riječ o mjesecu u kojem se obilježava i Međunarodni dan žena akcija će trajati cijeli mjesec Mart 2023. godine. Sve donacije bit će uredno evidentirane od strane Crvenog križa Grada Gradačac i bit će izdat ovjeren donacijski list za doniranu robu, saopćio je Amir Kikić, sekretar Crvenog križa grada Gradačac.

Comments are closed.

YouTube