Najnovije vijesti

Karate klub “Tempo” bogatiji za dva reprezentativca BiH

24/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Karate klub “Tempo” bogatiji za dva reprezentativca BiH
Borilački sportovi

U subotu, 17.11.2018. godine, u Banja Luci je održano državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21. Za Karate klub “Tempo” Gradačac nastupili su Mevlija Imširović i Sadin Mulahalilovic.

Mevlija Imširović je u kategoriji kadetkinje borbe (-47 kg) osvojila bronzanu medalju, a Sadin Mulahalilovic je, u najmasovnijoj i najtežoj kategoriji juniori (-68 kg), nakon 5 borbi, takođe osvojio bronzanu medalju.

 

Ovim vrhunskim rezultatima i osvajanjem medalja na državnom prvenstvu, Imširović i Mulahalilović su izborili mjesto u reprezentaciji BiH i dobili poziv selektora da brane boje Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu koje će se održati u Dubrovniku od 28.11. do 02.12.2018. godine. Nakon toga Sadin Mulahalilović će nastupiti na Svjetskom kupu mladih koji se održava u Veneciji od 13. do 16.12.2018. godine. Podsjećamo, Sadin Mulahalilović je u maju ove godine na Svjetskom kupu mladih u Sofiji, u konkurenciji 2000 takmičara iz 84 zemlje, zauzeo visoko 7. mjesto.

Ovo je još jedan u nizu uspjeha KK “Tempo” Gradačac i potvrda kvalitetnog rada trenera i takmičara. Ekipu je u Banja Luci vodio trener Mirza Ibrahimović.

Radio Gradačac / Karate klub „Tempo“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube