Najnovije vijesti

Karatisti iz Gradačca na Balkanskom prvenstvu u Baru

03/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Karatisti iz Gradačca na Balkanskom prvenstvu u Baru
Borilački sportovi

U Crnoj Gori danas počinje Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U-21. Bar će od petka do nedjelje biti domaćin šampionata Balkana i okupiće 944 takmičara iz deset država.

Prijavljeni su takmičari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Sjeverne Makedonije, Rumunuije, Srbije, Slovenije i Crne Gore. 

Među hiljadu drugih takmičara iz zemalja regiona naći će se i karate reprezentativci iz Bosne i Hercegovina, nastupiti i izlazak na tatami s nestrpljenem iščekuju i karatisti iz Gradačca. Boje Bosne i Hercegovine branit će pet takmičara Karate kluba “Tempo” Gradačac i tri karatista iz Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac.

Oni će u svojim disciplinama, pokazujući stečeno znanje i vještine, pokušati da osvoje neko od priznanja i tako na najbolji način budu ambasadori Gradačca i Bosne i Hercegovine.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine iz Karate kluba “Tempo” su: Nusreta Bećirović (kate U-21 žene i borbe U-21 žene, -68 kg), Dino Imširović (borbe juniori, -76 kg), Mevlija Imširović (borbe U-21 žene, -55 kg), Amina Lalić (borbe U-21 žene, +68 kg) i Adem Mujanović (borbe juniori, +76 kg).

Boje Bosne i Hercegovine branit će i reprezentativci, članovi Kluba borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac: Aldina Bahić (kate kadetkinje), Esma Pašalić (kate juniorke) i Sadin Mulahalilović (borbe U-21, -84 kg).

Pregled takmičenja irezultate možete pratiti OVDJE.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube