Najnovije vijesti

Karatisti KBS Zmaj uspješni na takmičenjima u Bijeljini, Živinicama i Banja Luci

29/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Karatisti KBS Zmaj uspješni na takmičenjima u Bijeljini, Živinicama i Banja Luci
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac je proteklog vikenda, 24 i 25. oktobra, učestvovao na tri takmičenja u Bijeljini, Živinicama i Banja Luci. Zmajevi su ponovo bili na visini zadatka i u Gradačac se vratili sa vrijednim priznanjima.

Na takmičenju u Bijeljini pod nazivom “TROFEJ BIJELJINE 2020” učestvovalo je sedam članova kluba u disciplini kate pojedinačno. Zlatne medalje su osvojili Aldina Bahić, Esma Pašalić, Ajnur Šaldić, Fikreta Kurtić i Ajla Vehabović.  Benjamin Zrnić i Ermina Strašević su osvojili srebrne medalje.

U Živinicama je organizovano drugo kolo kantonalne karate lige za 2020 godinu. Esma Pašalić je osvojila zlatnu medalju u katama a Benjamin Pamuković srebrnu u borbama. Nejra Hasukić srebrnu u katama, Hamza Huseinbašić i Azur Hasić bronzanu u katama a Anel Bahić bronzanu u borbama. Muamer Hodžić je ostao bez medalje.

BUSHIDO KUP 2020” naziv je turnira održanog u Banja Luci. Zmajevi su u disciplini kate pojedinačno osvojili šest zlatnih i jednu bronzanu medalju. Zlatne medalje su osvojili Aldina Bahić, Ejub Kavazović, Esma Kavazović, Sarah Avdić, Ajla Vehabović i Ajnur Šaldić. Benjamin Zrnić je osvojio bronzanu medalju.

Naredni vikend nas očekuje takmičenje u Beogradu gdje se, takođe, nadamo vrhunskim rezultatima naših takmičara i gdje ćemo dostojanstveno predstaviti naš klub, naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu, ističe predsjednik kluba Asmir Jahić.

 

Radio Gradačac / KBS Zmaj Gradačac

Comments are closed.

YouTube