Najnovije vijesti

KBS “Zmaj”: Ajla Vehabović federalna prvakinja u kategoriji kate U21

12/10/2020 | objavio Radio Gradačac
KBS “Zmaj”: Ajla Vehabović federalna prvakinja u kategoriji kate U21
Borilački sportovi

U nedjelju, 11. oktobra, u tehničkoj organizaciji karate kluba “Čelik” Zenica održano je 15. Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U21.

Gradačački klub borilačkih sportova “Zmaj” učestvovao sa 4 takmičara koji su nastupili u 6 kategorija osvojivši 2 medalje kojima se okitila Ajla Vehabović. Ajla je, zahvaljujući dobrom nastupu i preciznoj izvedbi, osvojila zlatnu medalju i postala federalna prvakinja u kategoriji kate U21, a bronzanom medaljom se okitila u borbama za juniorke (-48 kg).

Esma Pašalić, Amel Mujić i Sadin Mulahalilović su ostali bez medalja iako su pokazali izuzetan kvalitete ostvarivši pobjede u nekoliko mečeva, što je ipak bilo nedovoljno za značajniji rezultat.

Tužna vijest za ljubitelje borilačkih sportova u Gradačcu je povreda Sadina Mulahalilović koju je zadobio u trećem meču. Radi se o teškoj povredi koljena koja ga je spriječila da nastaviti dalje takmičenje.

Ovo nam je dobar test za nadolazeće državno prvenstvo i iskreno se nadamo boljem plasmanu naših takmičara, poručili su iz Kluba borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac.

Sadinu Mulahaliloviću želimo brz oporavak uz nadu da se ova povreda neće odraziti na njegove planirane nastupe i uspješno predstavljanje Gradačca i BiH, posebno na međunarodnoj sceni.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac

Comments are closed.

YouTube