Najnovije vijesti

KBS “Zmaj” imao uspješan nastup na turniru u Tuzli

21/02/2019 | objavio Radio Gradačac
KBS “Zmaj” imao uspješan nastup na turniru u Tuzli
GRADAČAC

Klub borilačkih sportova „ZMAJ“Gradačac je u subotu, 16.02.2019. godine, učestvovao na međunarodnom karate takmičenju u Tuzli pod nazivom „Valentinovo 2019“. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 936 takmičara iz 96 karate klubova i sedam zemalja.

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ se takmičio u katama i borbama sa 22 takmičara. Svoj kvalitet i rad Zmajevi su opravdali kao i uvijek bez obzira što je ovo prvo takmičenje u 2019. godini i novoj takmičarskoj sezoni. Naši osvojili su 15 medalja računajući službene i neslužbene kategorije i to 5 zlatnih, 3 srebrene i 7 bronzanih medalja. Smatramo da je ovo dobar početak sezone i dobar rezultat obzirom da se radi o jednom izuzetno jakom takmičenju gdje je veliki uspjeh osvojiti medalju, ali i da svi možemo još bolje. Vec nadolezeće nedjelje nastupamo na turniru koji se održava u Sarajevu (Mojmilo) i očekujemo nove pobjede i bolje uspjehe, saopćeno je iz KBS “Zmaj” Gradačac.

Zlatnim medaljama okitili su se: Amel Mujić, Tajra Kadić, Ajnur Šaldić, Amel Omerčić, Ermin Halilović. 

Srebrenu medalju osvojili su: Ejub Kavazović, Amar Delić i Tarik Avdić. 

Bronzane medalje osvojili su: Rasim Bahić, Emra Subašić, Aldina Bahić, Tarik Kadić, Amina Mujezinović, Aldin Mustafagić i Amar Tursun.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube