Najnovije vijesti

KBS Zmaj najuspješniji na TK

06/12/2016 | objavio Radio Gradačac
KBS Zmaj najuspješniji na TK
Borilački sportovi

Otvoreno kantonalno prvenstvo u karateu u Gradačcu je okupilo najperspektivnije ekipe sa područja Tuzlanskog kantona. Učestvovali su članovi 26 klubova, 544 takmičara u pojedinačnom sistemu takmičenja i 45 timova u ekipnom.

1a

Članovi KBS Zmaj osvojili su ukupno 17 zlatnih medalja, 19 srebrenih i 28 bronzanih, plasiravši se tako na ubjedljivo prvo mjesto u ukupnom sistemu takmičenja klubova.

2a

Uspjeh je potvrđen i rezultatima karate lige TK za 2016. godinu. Sa 275 bodova KBS Zmaj osvojio je drugo mjesto. Prvo je pripalo karatašima Tuzla-Sinbre, dok je treći Winer iz Tuzle.

4a

I članovi KK Tempo Gradačac ostvarili su zapažen rezultat, plasiravši se u ukupnom poretku klubova na 13. poziciju. Karataši Tempa su u karate ligi osvojili 12 mjesto, osvojivši 4 zlatne i 6 bronzanih medalja na takmičenju u Gradačcu.

3a

Članovi KK „Adnan Bristrić“ osvojili su 2 srebrne medalje, 22. poziciji u ukupnom poretku klubova i 19. u kantonalnoj ligi.

5a

Domaćin takmičenja održanog u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma bio je KBS Zmaj koji se zahvaljuje svim sponzorima bez kojih bi bilo nemoguće organizovati jedan ovako masovan sportski događaj.

Radio Gradačac/Foto: KBS Zmaj i KK Tempo

Comments are closed.

YouTube