Najnovije vijesti

KBS „Zmaj“ niže uspjehe na sve strane

11/05/2017 | objavio Radio Gradačac
KBS „Zmaj“ niže uspjehe na sve strane
Borilački sportovi

U nedjelju, 7. maja, gradačački Zmajevi su učestvovali na dva takmičenja. 

U Doboj Istoku održan je kantonalni turnir u okviru kojeg realizovano i drugo kolo kantonalne karate lige za 2017. godinu. KBS „Zmaj“ je sa 20 takmičara osvojio 8 zlatnih, 5 srebrenih i 5 bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osvojili: Nasmir Pašalić, Esma Pašalić, Aldina Bahić, Rasim Bahić, Ahmed Djedović, Ajdin Kukuljević, Nermin Kukuruzović i Amel Omerčić.

Srebrene medalje su osvojili: Benjamin Avdić, Mirzeta Hodžić, Adin Šehović, Emra Subašić i kata tim u sastavu Esma Pašalić, Aldina Bahić i Emra Subašić.

Bronzane medalje su osvojili: Ahmed Kahvedžić, Adi Džidić, Ejub Kavazović, Fikreta Kurtić i Ajla Osmanović.

Na turniru je učestvovalo oko 500 takmičara iz 25 klubova, a KBS „Zmaj“ je u u ukupnom plasmanu klubova zauzeo 4. mjesto.  

Za isti dan, takmičari Zmaja su učestvovali i na karate takmičenju u Sarajevu održanom u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“. Radi se o 15-tom karate kupu “Stari Grad Open 2017.” kojem je domaćin bio Karate klub ‘“Stari Grad“ Sarajevo. 12 takmičara Zmaja su osvojili 15 medalja u katama i borbama, pojedinačno i ekipno.

Zlatne medalje su osvojili: Said Huseinbašić, Almin Dautović, Tarik Avdić, Ajla Vehabović, kata tim dječaci u sastavu Tarik Kadić, Almin Dautović i Benjamin Halilović i kata tim kadetkinje u sastavu Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić.

Srebrene medalje su osvojili: Tarik Avdić, Nusreta Bećirović i Hamza Huseinbašić.

Bronazne medalje su osvojili: Tarik Kadić, Almin Dautović, Eldar Ćurović, Benjamin Halilović, Anela Hanić i Denis Jusufović.

Na ovom tamičenju učestvovalo je oko 350 tamičara iz BiH.

Krajem aprila Zmajevi su na Palama učestvovali na državnom prvenstvu za djecu uzrasta od 8 do 14 godina. KBS „Zmaj“ je nastupio sa 10 takmičara osvojivši 3 medalje.

Zlatnu medalju je osvojio kata tim dječaci 12 i 13 godina u sastavu: Tarik Kadić, Benjamin Halilović i Almin Dautović. Srebrenu medalju je osvojio Tarik Kadić u katama pojedinačno. Bronzanu medalju je osvojio kata tim dječaci 10 i 11 godina u sastavu: Denis Jusufović, Tarik Peštalić i Said Huseinbašić.

Na osnovu ostvarenih rezulata ovi takmičari su pozvani u reprezentaciju BiH za učešće na 22. Balkanskom prvenstvu koje će se održati u Istanbulu (Turska) u periodu od 18. do 21. maja.

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac 

Comments are closed.

YouTube