Najnovije vijesti

KBS „Zmaj“ osvojio 13 medalja na međunarodnom turniru „TK Open“

27/02/2018 | objavio Radio Gradačac
KBS „Zmaj“ osvojio 13 medalja na međunarodnom turniru „TK Open“
Borilački sportovi

U Tuzli je održan 19. međunarodni karate turnira „TK Open“ (otvoreno prvenstvo Tuzlanskog kantona u karateu) na kojem je nastupilo preko 700 karatista iz 68 klubova koji su došli iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. 

Na turniru su učestvovali i članovi Kluba borilačkih sportova ”Zmaj” Gradačac sa 26 takmičara i u 35 katogorija osvojili su šest zlatnih, tri srebrne i četri bronazane medalje.  

Kako saopćavaju iz KBS „Zmaj“ njihovi takmičari su ponovo bili na visini zadatka i postignutim rezultatima izborili mjesto među prva tri kluba u ukupnom plasmanu.

Prvo mjesto pripalo je domaćinu KBS ”Tuzla-Sinbra” Tuzla, drugoplasirana ekipa je  KK ”Energija” iz Banja Luke, a treće mjesto osvojili su karatisti KBS ”Zmaj” Gradačac.

Organizatori turnira su se u cilju promocije karate sporta i fer-pleja odrekli pobjedničkog postolja pa je pehar za prvo mjesto pripao KK ”Energija” iz Banja Luke, za drugo KBS ”Zmaj” Gradačac, dok je pehar za treće mjesto dobila ekipa KK ”Bosna-Kalesija” iz Kalesije.


U seniorskoj kategoriji takmičari su se borili za priznanja, ali i nagradni fond od 2.000 KM.

Prvo mjesto u Open seniorskog kategoriji i novčanu nagradu kod muškaraca je osvojio Anes Čongo iz Karate kluba “Champion” Ilidža, drugoplasirani je bio Aldin Balta iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš, trećeplasirani je bio Dejan Cvrkota iz Karate kluba “Zadrugar” Zrenjanin.

Kod djevojaka prvoplasirana je bila Marina Radičević iz Karate kluba “Zadrugar” Zrenjanin, drugo mjesto je osvojila Andriana Vićovac iz Beogradskog karate saveza, dok je treće mjesto zauzela Sanja Cvrkota iz Karate kluba “Zadrugar” Zrenjanin. Najuspješniji takmičar na turniru je Adis Kovač sa osvojene 4 zlatne medalje.


„TK Open“ je jedan od najkvalitetnijih karate turnira u Bosni i Hercegovini koji se održava povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tuzla je na jednom mjestu okupila najbolje karatiste iz regiona koji su se u sportskom duhu borili za što kvalitetniji plasman. U sklopu turnira održan je i 4. Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić-Fudo.

Takmičari koji su se takmičili iz KBS “Zmaj” Gradačac su: Ismar Ahmetović, Benjamin Avdić, Sara Avdić, Tarik Avdić, Aldina Bahić, Anel Bahić, Rasim Bahić, Nusreta Bećirović, Amar Delić, Ahmed Djedović, Sanel Djedović, Adi Džidić, Benjamin Halilović, Anela Hanić, Hamza Huseinbašić, Said Huseinbašić, Denis Jusufović, Omar Jusufović, Fatima Kadić, Ejub Kavazović, Amel Mujić, Amel Omerčić, Esma Pašalić, Nasmir Pašalić, Emra Subašić i Ajla Vehabović.    

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac / KBS “Tuzla-Sinbra”

Comments are closed.

YouTube