Najnovije vijesti

KBS „Zmaj“ osvojio četiri medalje na takmičenju u Prijedoru

30/09/2020 | objavio Radio Gradačac
KBS „Zmaj“ osvojio četiri medalje na takmičenju u Prijedoru
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac je proteklog vikenda sa svojim članovima učestvovao na karate takmičenju u Prijedoru pod nazivom “Shodan Kup 2020”. Iz ovog kluba učestvovalo je pet takmičara i osvojene su četiri medalje.

Srebrenu medalju su osvojili Emir Nalić i Nejra Hasukić a bronzane su osvojile Suada Huskić i Nejra Kafić, dok je Hamza Huseinbašić ostao bez medalje.

U organizaciji Karate saveza Federacije BiH u periodu od 25-27. septembra 2020 godine u SRCA “Ajdinovići” Olovo održan je jedan od najmasovnijih karate seminara čiji je cilj bio priprema i polaganje kandidata za majstorska zvanja od 1. do 5. Dana, kao i priprema juniorske i seniorske reprezentacije BiH za naredna prvenstva. 

Sadin Mulahalilović, iz  KBS “Zmaj“ Gradačac, je učestvovao u pripremama reprezentacije te pristupio polaganju i uspjesno položio za majstorsko zvanje crni pojas 2. Dan. Za majstora karatea crni pojas 2. Dan uspješno je položila i Elma Mujčinović takođe članica ovog kluba, dugogodišnja perspektiva takmičarka i reprezentativka BiH u karateu.

Važno je napomenuti da je ovo za naš klub ukupno sedmi crni pojas 2. Dan, od osnivanja kluba 2010 godine, saopćeno je iz KBS „Zmaj“ Gradačac.

 

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube