Najnovije vijesti

KBS „Zmaj“ osvojo bronzanu medalju na 23. prvenstvu BiH u karateu

15/11/2016 | objavio Radio Gradačac
KBS „Zmaj“ osvojo bronzanu medalju na 23. prvenstvu BiH u karateu
Borilački sportovi

Prvo zajedničko državno prvenstvo ujedinjenog Karate saveza Bosne i Hercegovine i prvo državno prvenstvo kako je karate ušao u porodicu olimpijskih sportova održano je u nedjelju, 13.11.2016 godine u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.  Tehnički organizatoro 23. državnog prvenstva u karateu za kadete, juniore i 7. kup U 21 te 1. para-državnog prvenstva u karateu za osobe sa smetnjama su bili KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla i Karate savez Tuzlanskog kantona.

Učešće su uzela 104 karate kluba i 65 ekipa sa prostora cijele Bosne i Hercegovine sa 572 takmičara u 647 kategorija.

Prvo mjesto u generalnom plasmanu je ostvario KK „Champion“ Ilidža, drugoplasirani je KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla, dok je treće mjesto osvojio KK „Okinawa“ Sarajevo.

U para-karateu za osobe sa smetnjama prvoplasirani su KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla, jer su braća Boris i Edis Kasumović osvojili zlatnu i srebrenu medalju.

23-drzavno-karate-prvenstvo

Učešće na Državnom prvenstvu je uzeo i Klub borilačkih sportova „zmaj“ Gradačac sa pet takmičara: Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović, Anela Hanić, Mirzeta Hodžić (kate) i Amel Omerčić (borbe).

KBS „Zmaj“ je osvojio brončanu medalju u ekipnom dijelu takmičenja – kate ekipno. Bronzanu medalju je osvojio kata tim: Anela Hanić, Nusreta Bećirović i Ajla Vehabović.
– Ostali učesnici prvenstva su pokazali značajan kvalitet te prolaskom nekoliko krugova opravdali dosadašnji rad a ovo nam je uvod u predstojeću sezonu, za naše takmičare i naš klub gdje nastojimo sistemski stvorit jaku i stabilnu skupinu takmičara, saopćili su iz KBS „Zmaj“ Gradačac.

Ovo Državno prvenstvo je bilo i izbornog karaktera za reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine za učešće na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21, koje će se održati 09.-11.12.2016 godine u Sarajevu.

Radio Gradačac/KBS „Zmaj“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube